Κέρκυρα – Πρωτοκύριακο Νοεμβρίου

Διάρκεια

2 Ημέρες

Ημερομηνία

01/11/2025

Περιγραφή

ΠΡΩΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το 1673, ξεκίνησε επιδημία πανώλης, σχεδόν 50 χρόνια από αυτή του 1929. Αντίθετα από την πρώτη επιδημία, αυτή έφερε μεγαλύτερο αριθμό θανάτων. Όμως λέγεται ότι κατά τα τέλη του Οκτώβρη, η επιδημία, σταμάτησε ξαφνικά.

Ο απλός λαός απέδωσε αυτόν τον ξαφνικό σταματημό σε θαυματουργή επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνα. Έλεγαν μάλιστα ότι: «Επί τρεις νύχτες στην κορυφή του καμπαναριού της εκκλησίας Του, σταθερό φως έκανε να διακρίνεται ο θαυματουργός ιεράρχης κρατώντας σταυρό στο χέρι και καταδιώκοντας το θανατικό, που μοιάζοντας με φάντασμα, προσπαθούσε να σωθεί. Πολλοί μάλιστα μαρτύρησαν ότι άκουσαν τις τρομαγμένες κραυγές του καθώς απομακρύνονταν από την πόλη μετά την αδυσώπητη καταδίωξη».

Έτσι την 29η Οκτωβρίου θεσπίζεται από την βενετική διοίκηση να λιτανεύεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη το ιερό λείψανο του Αγίου.

Ημερομηνία

Σάββατο, 01 Νοεμβρίου - Κυριακή, 02 Νοεμβρίου

Περιλαμβάνονται

Δεν Περιλαμβάνονται

Πρόγραμμα Εκδρομής

Συγκέντρωση των εκδρομέων από το γραφείο μας στις 07:00, με προορισμό το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ (περίπου 30’). Άφιξη, επιβίβαση στο F/B και αναχώρηση για το νησί της Κέρκυρας.  Άφιξη στο νησί της Κέρκυρας και μετάβαση στο ιστορικό κέντρο, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και γεύμα. Συνεχίζουμε με τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Κατόπιν, το απόγευμα επίσκεψη στο Κανόνι από όπου θα δούμε το γραφικό Ποντικονήσι, την εκκλησία των Βλαχερνών και το Αεροδρόμιο και θα παραμείνουμε για καφέ και φωτογραφίες. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Κέρκυρας για διασκέδαση και δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τον Πολιούχο της πόλης τον Άγιο Σπυρίδωνα (Όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει την θεία Λειτουργία) και κατόπιν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα γραφικά καντούνια της πόλης. Στις 11:00 θα παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία του Αγίου. Τελευταία ψώνια στην όμορφη Κέρκυρα και ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας γεύμα.  Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και θα επιβιβαστούμε στο  F/B  για Ηγουμενίτσα. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και άμεση αναχώρηση για την πόλη μας. Τέλος, άφιξη το βράδυ περίπου στις 21:00 στην Πάτρα, με ενδιάμεση στάση για καφέ (περίπου 30’).

Τοποθεσία

Φωτογραφίες

Τιμή

Ανά άτομο

110

  • ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

    Δείτε σχετικά

    Πακέτα εκδρομών

    GIANNOPOULOS logo

    Ταξιδέψτε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με Giannopoulos Tours!

    Στοιχεία Επικοινωνίας

    Διεύθυνση
    Email
    Τηλέφωνα Επικοινωνίας

    Social Media

    Best Travel Theme

    Elementor Demos

    With Love Travel WordPress Theme you will have everything you need to create a memorable online presence. Start create your dream travel site today.